Games

Retro Gaming: Ken je deze retro games nog? 2


Van Pong tot Call Of Duty. Iedereen heeft wel een game gehad waarmee ze zijn opgegroeid en waar men nostalgische gevoelens bij heeft. In deze rubriek behandelen we retro games die veel betekend hebben voor de game-industrie en/of games die populair waren in de afgelopen jaren. We zijn aanbeland bij Retro Gaming: Ken je deze retro games nog? – Deeltje 2.

Prince of Persia

In 1989 kwam het eerste deel van Prince of Persia uit op de Apple II. Later kwam de game ook op de PC uit. Het spel was baanbrekend in de gametechnologie. Met name de techniek achter vloeiende bewegingen/animatie van de personages waren nog niet eerder vertoond. Voor het animeren van de bewegingen is motion capture gebruikt. Dit werd toen der tijd alleen in de filmindustrie toegepast.

Je neemt de rol aan van een prins die zijn geliefde moet redden uit de klauwen van de tovenaar Jaffar. Jouw geliefde zit in de kerkers van Jaffar’s paleis opgesloten en je krijgt de taak om binnen een uur jouw geliefde te bereiken en te ontsnappen.

Ook retro games spelen? Dat kan al met onze Game PC Budget. Ga naar GamePC.nl om jouw eigen Game PC samen te stellen.

Kijk voor meer informatie op www.gamepc.nl

Commander keen

Je bent Billy Blaze (ook wel Commander Keen genoemd), een achtjarige wizkid die met een IQ van 314 een ruimteschip bouwt van oude rotzooi. Als zijn ouders weg zijn, verlaat hij stiekem zijn huis om in zijn ruimteschip de wijde wereld in te gaan. Zijn volledige naam is William Joseph Blazkowicz II. Later werd bekend gemaakt dat Keen de kleinzoon is van William Joseph “B.J.” Blazkowic, de hoofdpersonage uit de Wolfenstein 3D serie.

Commander Keen is een platformspel ontwikkeld door ID Software, waarin je als speler vijanden moet verslaan en obstakels moet vermijden. Er zijn 7 officiële  delen van de gameserie uitgebracht.

Deus Ex

Door vele recensenten uitgekozen tot de Game Of The Year in 2000.

Deus Ex is een action role-playing game ontwikkeld door Ion Storm. Je kruipt in de huid van J.C. Denton, een agent in dienst van UNATCO (United Nations Anti-Terrorist Coalition). Het is het jaar 2052 en het virus Gray Death verspreidt zich over de wereld met veel doden als gevolg. De wereld is in rep en roer en terrorisme krijgt de overhand. Je krijgt de taak om als UNATCO-agent de terroristen tegen te gaan.

Er zijn tot nu toe 3 delen uitgebracht. De laatste deel kwam uit in 2016, Deus Ex: Mankind Divided genaamd.

Duke Nukem 3D

Duke Nukem 3D is in onze ogen de beste Duke Nukem game die ooit uitgebracht is. En mag daarom niet ontbreken in deze lijst van retro games. Het is een vervolg op Duke Nukem 1 en 2. Deze 2 delen waren in 2D ontwikkeld met als verschil dat in het derde deel een 3D techniek is gebruikt.

Je speelt de stoere en gespierde Duke Nukem en keert terug in Los Angeles nadat je Dr Proton hebt vernietigd in deel twee. Als Duke Los Angeles bereikt heeft, krijg hij een melding door dat de stad wordt geteisterd door aliens die de aarde willen overnemen. Duke gaat de strijd aan met de aliens om de aarde te redden.

De game is voornamelijk bekend om zijn omvangrijke wapens, vijanden en natuurlijk de humor die heel vaak “over the top” gaat. Check hieronder een video met alle easter eggs van de game.

Age of Empires 2 – The Age of Kings

Ensemble Studios bracht samen met Microsoft het tweede deel van de Age of Empires serie uit, genaamd Age of Empires 2 – The Age of Kings. Dit deel kwam in 1999 uit. Dus ook een goede benoeming waard in de retro games lijst.

Age of Empires is een real-time strategy game met als doel om een imperium op te bouwen en jouw rijk uit te breiden door tegenstanders te verslaan. Door grondstoffen te winnen kan je gebouwen bouwen en hierdoor uitbreiden.

Ook retro games spelen? Dat kan al met onze Game PC Budget. Ga naar GamePC.nl om jouw eigen Game PC samen te stellen.

Ook retro games spelen? Dat kan al met onze Game PC Budget. Ga naar GamePC.nl om jouw eigen Game PC samen te stellen.

Kijk voor meer informatie op www.gamepc.nl

 

Games
De populairste esports games van dit moment
Games
Nieuwsoverzicht week 34
Games
Ophef over Star Wars Battlefront 2