Hardware

Games streamen: Wat heb je nodig?


Wil jij jouw beste skills in Battlefield laten zien of jouw gameplay delen met vrienden?
Games streamen is op dit moment immens populair, maar welke onderdelen heb je eigenlijk nodig om te streamen?

Krachtige Game PC

Om te voorkomen dat er tijdens het streamen jouw game gaat haperen, heb je een krachtige Game PC nodig om alles soepel te laten draaien.

De kracht van de processor is erg belangrijk, aangezien jouw PC nu twee taken moet uitvoeren; Het draaien van de game en daarnaast het vastleggen van de gameplaybeelden die naar Twitch of Youtube Gaming door worden gestuurd.

Een snelle grafische kaart is ook van belang, maar dit hangt af van het type game dat je wilt streamen. Een game zoals Minecraft heeft een minder snelle grafische kaart nodig dan bijvoorbeeld GTA5 die meer eist qua grafisch vermogen.

Om de processor minder te belasten tijdens het streamen van jouw game kan je een capture card gebruiken. Een capture card zorgt ervoor dat een gameplay opname efficiënter wordt verwerkt en neemt in feite een taak over van de processor, zodat er meer rekenkracht overblijft voor jouw game. Dit heeft als voordeel dat de game soepeler gaat draaien en de gemaakte gameplaybeelden met geluid kun je op jouw schijf bewaren om ze later nog terug te kijken.

Voor het streamen naar twitch of youtube wordt er geadviseerd om minimaal 8GB werkgeheugen te gebruiken.

Stel nu jouw GAME PC samen!

Goede internetverbinding

Belangrijk is een snelle en stabiele internetverbinding. Want je wilt niet dat jouw kijkers afhaken omdat jouw stream steeds moet bufferen of dat er een te lage beeldkwaliteit is. Het streamen in 720p of 1080p kost behoorlijk wat data om te verwerken. Deze data moet in rap tempo naar de servers van Twitch of Youtube doorgestuurd worden. Hiervoor heb je een snelle internetverbinding nodig om alles snel te verzenden. Voor 720p is een minimale bitrate nodig van 3 Mb, maar 5 Mb is gewenst. Wil je 1080p gaan streamen dan heb je minstens een bitrate nodig van 10 Mb.

Streaming software

Om PC games te capturen en naar bijv. Twitch te versturen is zogenaamde broadcasting software vereist. OBS en Xsplit Gamecaster zijn de meest gebruikte software die momenteel verkrijgbaar zijn. OBS heeft meer mogelijkheden en Xsplit heeft daarentegen een mooiere interface en is gebruiksvriendelijker.

Account op Twitch of Youtube Gaming

Twitch en Youtube Gaming zijn de meest populaire kanalen die gebruikt worden voor gaming livestreams. Nadat je je streaming software gekozen en geïnstalleerd hebt, kun je deze koppelen met jouw Twitch of Youtube account.
Je kan jouw account aanpassen naar wens door bijvoorbeeld jouw panel een andere vormgeving te geven en/of een donatie knop toe te voegen, zodat kijkers tijdens jouw livestream geld aan jou kunnen doneren.

Optionele Streaming Hardware

Om het helemaal af te maken kun je gebruik maken van een webcam om jezelf te laten zien op de stream.

Als je tijdens het gamen ook commentaar wilt leveren is een losse microfoon een goede optie. Een gaming headset is ook mogelijk maar bereikt meestal niet de geluidskwaliteit van een losse microfoon.

Mocht je vragen hebben over het streamen van jouw games, neem dan gerust contact op met onze experts via onze live chat, mail of telefoon. Wij helpen je graag verder.

Hardware
De beste Game PC voor ieder budget
Games
Nieuwsoverzicht week 38
Games
Nieuwsoverzicht week 18