Games

Is draadloos gamen versus bekabeld gamen


Toen de draadloze muizen en toetsenborden op de markt kwamen, was er nog geen twijfel dat je voor gamen beter bekabelde apparaten kon gebruiken. Nu is de technologie achter wireless verder ontwikkeld en dusdanig verbeterd dat draadloos gamen vergelijkbaar is met bekabeld. We hopen in dit item je beter te informeren wat de voor- en nadelen zijn van draadloze randapparatuur.

Beweging

Gaming Toetsenbord

Eén van de grootste pluspunten van draadloze randapparatuur is dat het hebben van geen snoeren de spelervaring comfortabeler kan maken. Voor gamers die de optie willen hebben om zich te kunnen verplaatsen, hun toetsenbord op schoot hebben of ergens anders dan op hun bureau te spelen, passen draadloze producten daar goed bij. De meest voorkomende technologie die bij draadloos wordt gebruikt is Bluetooth of met een 2.4GHz wireless USB dongle. Beide hebben een effectieve range van ongeveer 8 á 9 meter.

Uiterlijk

Gaming muis

Hecht jij veel waarde aan hoe jouw battle station eruit ziet, dan is draadloos meer aantrekkelijk dan bekabeld. Je hebt nu eenmaal dan niet de kabels over je bureau lopen waarbij je een “clean look” creëert. Daarnaast is het mogelijk dat kabels in de knoop, rafelen of helemaal defect raken. Dat wil je natuurlijk niet als je net aan het ownen bent.

Batterijduur

Batterijduur

Wanneer je met bekabelde randapparatuur speelt, hoef je geen zorgen te maken over de levensduur van de batterij of de de verbinding. Als je randapparatuur hebt wat op batterijen loopt, dan kan dit aardig in de prijs oplopen. Tegenwoordig heb je ook randapparatuur met een docking station. Hier kan je de apparaat op aansluiten zodat de accu in het apparaat wordt opgeladen.

Gameplay

Gaming toetsenbord en muis

Qua gameplay hebben bekabelde muizen meestal een hogere DPI dan draadloze muizen. DPI is ook bekend als Dots Per Inch en hoe hoger het is, hoe gevoeliger de muis is. Een muis met een hogere DPI reageert op kleinere bewegingen en de cursor zal meer over het scherm bewegen. Bekabelde toetsenborden zouden ook sneller klikken moeten registreren dan draadloze toetsenborden; in sommige gevallen hebben draadloze toetsenborden zelfs niet alle gemaakte klikken geregistreerd. Bovendien hebben bekabelde randapparatuur betere response tussen de muis en computer.

Prijs

Draadloos gamen prijs

Zoals eerder aangegeven als je muis op batterijen loopt dan kan met veel gebruik de kosten hoog oplopen aan aanschaf van batterijen. Dit kan weggestreept worden zodra jij apparatuur met accu en oplader hebt. De grootste kostenpost is de aanschaf, draadloze apparaten zijn over het algemeen duurder. Dit verschil is ook vooral te zien in het high-end segment. Een high-end muis of toetsenbord kan zomaar enkele tientjes duurder zijn dan de bekabelde versie.

Game Accessoires nodig?

Heb je nog een gamemuis of gametoetsenbord nodig? GamePC.nl heeft voor jou de beste Game Accessoires voor jouw Game PC.

Klik hier om de Game Accessoires op GamePC.nl te bekijken.

Games
Nieuwe Far Cry game onthuld door Ubisoft
Games
Gratis Battlefield 1 Premium Content!
Game PC Setups
Monster Hunter Rise Game PC samenstellingen