Games

Game PC samenstellen – Waar moet je op letten?


Een goede game pc samenstellen, waarom is dat zo lastig? Waarschijnlijk komt het door de vele opties en onderdelen die je kunt kiezen tijdens het samenstellen. Als je een Game PC koopt, dan wil je wel dat alles goed en optimaal functioneert. In dit item proberen wij je zo goed mogelijk uit te leggen hoe je zelf de perfecte configuratie kunt samenstellen. Waar moet je op letten en rekening mee houden? En wat zijn handige tips die je kunt gebruiken tijdens het samenstellen van jouw unieke Game PC.

Waar moet je op letten? – Balance is key

De onderdelen die het meeste invloed hebben op de prestaties zijn de processor, grafische kaart en het werkgeheugen. Deze drie onderdelen dienen goed met elkaar in balans te zijn, anders krijg je last van een “bottleneck”. Een “bottleneck” houdt in dat één of meer onderdelen in je computer een stuk trager zijn dan de rest. De snellere onderdelen worden hierdoor niet volledig benut.

Kies je bijvoorbeeld een Intel Core i3 processor met een NVIDIA GTX 2080 Ti grafische kaart? Dan zal de dure “high end” grafische kaart maar een fractie van zijn vermogen kunnen benutten. Heb je bijvoorbeeld wel een goede processor en grafische kaart maar te weinig werkgeheugen? Dan zullen bepaalde games ook niet goed speelbaar zijn.

Dit probleem is in mindere mate het geval als je computer samenstelt die niet bedoeld is voor gamen maar voor renderen van foto’s en video’s. Dit vraagt over het algemeen veel vermogen van de processor en het werkgeheugen maar niet zozeer van de grafische kaart. In dit geval kun je dus gerust een iets minder zware grafische kaart nemen.

De behuizing

Behuizing
Het samenstellen begint altijd bij de behuizing, we bieden hierin een grote variatie aan. Wil je graag één met verlichting of heb je liever een stijlvol of strak exemplaar. Vaak hebben de kasten met verlichting ook een raam in de zijkap, zoals de Sharkoon VG-5 behuizing, waardoor de onderdelen en LED verlichting goed zichtbaar zijn. De behuizing is meestal heel persoonlijk, het is maar net welke je mooi vindt. Wanneer je “high end” hardware in je computer wilt, dan doe je er wel verstandig aan om een iets grotere behuizing te nemen zodat alle warmte in de kast goed kan worden weggevoerd.

Processor & Grafische kaart

Processor en Grafische kaart
Zoals eerder aangegeven zijn de processor en de grafische kaart de belangrijkste onderdelen van een Game PC. Om hierin een goede keuze te kunnen maken is het van belang om van tevoren na te gaan voor welke doeleinden je jouw computer wilt gebruiken.

Wil je bijvoorbeeld games spelen zoals Minecraft of CS GO op medium / high dan kun je respectievelijk kiezen voor een AMD AM4 A6-9500 of een AMD AM4 A8-9600 Quad Core processor welke beschikken over een geïntegreerde grafische chip.

Hogere settings

Wanneer je hogere settings wenst of ook zwaardere games zoals GTA V, of ARK wilt spelen dan kun je nog upgraden naar een AMD Athlon 200GE 3,2 GHz of AMD Ryzen 3 2200G 3,7GHz quad core processor, uiteraard zul je de grafische instellingen wel een stuk omlaag moeten schroeven om deze games vloeiend te draaien.

Wil je geen concessies doen en alle triple A games (GTA V, Call of Duty: Vanguard en Battlefield 2042) op de hoogste instellingen spelen? Dan kun je het beste kiezen voor de Intel Game PC. Deze Game PC beschikt over een Intel Pentium Gold G6400 en een NVIDIA GTX 1060 6GB of AMD Radeon RX 480 8GB.

Lagere settings / budget

Ben je tevreden met lagere instellingen of heb je een iets lager budget dan kun je kiezen voor de volgende combinaties:

  • AMD Game PC in combinatie met een AMD Athlon 950, of..
  • Ryzen 5 processor, in combinatie met een NVIDIA GTX 1050 2GB / 1050Ti, of AMD Radeon RX 570 4GB / 580 8GB

Hierop zijn vrijwel alle games goed speelbaar op medium / high settings. Raadpleeg tijdens het samenstellen voor actuele game prestaties ook onze “hoe speelt mijn game” module.

Professioneel video’s bewerken?

Mocht je naast het gamen ook nog professioneel video’s willen bewerken, dan adviseren wij een Intel Core i7/ i9 serie. Deze vind je terug in onze Game PC MAX. Deze processoren beschikken over 6, 12 of 16 cores en respectievelijk 12, 24 of 32 threads, wat van groot belang is tijdens het bewerken en renderen van hoge kwaliteit video’s.

Werkgeheugen

Geheugen
Het werkgeheugen zorgt ervoor dat alle programma’s en games snel worden ingeladen. Op dit moment is 8GB de aanbevolen hoeveelheid voor vrijwel ieder computer. We zien overigens wel dat voor bepaalde games steeds vaker 16GB werkgeheugen geheugen geadviseerd wordt om de maximale prestaties te behalen.
Wanneer je naast gamen ook veel grafische toepassingen gebruikt voor bijvoorbeeld tekeningen en foto- en/of videobewerking dan adviseren wij minimaal 16GB werkgeheugen te nemen.

Moederbord

Moederbord
Het moederbord heeft over het algemeen niet veel invloed op de prestaties maar is nog steeds erg belangrijk voor een stabiele Game PC. Op het moederbord komen alle onderdelen samen, het is dus van belang dat deze genoeg aansluitingen heeft voor de onderdelen die je wilt gebruiken. In de meeste gevallen zal een duurder moederbord meer aansluitingen en mogelijkheden hebben om de computer nog verder te upgraden in de toekomst.

Opslag

Opslag
Tijdens het samenstellen kan je kiezen voor een harde schijf of een ssd, dit kan nogal verwarrend zijn. Een ssd is veel sneller met het opstarten van Windows en het laden van games. Je zal zelfs bij een aantal games betere prestaties hebben tijdens het gamen. Dat een ssd sneller is komt doordat er flashgeheugen wordt gebruikt, dit is vele malen sneller bereikbaar dan de methode die gebruikt wordt bij een harde schijf. Een goede optie die wij vaak adviseren is een kleine ssd voor het draaien van Windows en enkele games en hiernaast een harde schijf voor overige opslag zoals films, foto’s en overige games.

Voeding

Voeding
De voeding zorgt voor de stroomtoevoer naar de onderdelen. Als de voeding te licht is voor de hardware dan kunnen er allerlei problemen ontstaan. In de meeste gevallen is een 600 Watt voeding in staat om bijna alle hedendaagse Game PC’s van genoeg stroom te voorzien.

Internet

Internet

Er zit bij elke pc standaard een 1Gbit aansluiting waar je een internet kabel op kunt aansluiten. Bekabeld internet is de meest snelle en stabiele vorm van internet. Als het niet mogelijk is om een kabel van je router naar je pc te leggen, dan is een wifi adapter een goede optie. Een usb apparaatje die ervoor zorgt dat je draadloos internet kunt ontvangen op je computer. Een andere optie is de powerline adapter, deze is over het algemeen stabieler dan een wifi adapter. Je plaatst in dit geval één powerline adapter in een stopcontact dicht bij je router en de ander bij je computer. Met de meegeleverde internetkabel verbindt je één adapter met de router en de ander met je computer. Jouw computer is nu verbonden met het internet.

Software

Software

Zonder software kan je vrij weinig met een computer. Je dient eerst Windows te installeren wil je met de computer kunnen gamen. Mocht je thuis nog een Windows pakket hebben liggen dan kun je deze installeren. Is dit niet het geval dan kun je een Windows pakket bij de computer bestellen. Wanneer je het Windows pakket erbij besteld dan zorgen wij ervoor dat Windows en de drivers geïnstalleerd worden. Zodra je de computer dan thuis ontvangt, kun je gelijk aan de slag.

Er zit een standaard virusscanner in Windows maar deze houdt niet alle virussen tegen. Je kunt ervoor kiezen om een extra beveiligingspakket aan te schaffen, zodat je er zeker van bent dat je de computer veilig kunt gebruiken.

Ben je van plan om veel schoolwerk te doen op de computer? Dan kun je er voor kiezen om een Office pakket (Word, Excel, Powerpoint) te nemen.

Garantie

Standaard zit er op alle samengestelde systemen 4 jaar garantie. Wanneer een onderdeel binnen deze periode defect raakt dan wordt deze volledig door ons vergoed. Zorgeloos gamen dus!

Mocht je nog vragen hebben of hulp nodig zijn tijdens het samenstellen van jouw ultieme Game PC dan kun je het beste contact opnemen met één van onze product experts via onze live chat, mail of telefoon.

Website GamePC.nl

Met een Game PC van GamePC.nl ben je zeker van veel game plezier. Al onze Game Computers zijn voorzien van kwalitatief goede hard- en software en zijn getest door ervaren gamers. Alle Game PC’s kun je naar eigen wens uitbreiden en voorzien van bijvoorbeeld een krachtigere processor, grafische kaart, meer schijfruimte, werkgeheugen en nog veel meer andere extra opties. Ga naar GamePC.nl om jouw eigen Game PC samen te stellen.

Kijk voor meer informatie op www.gamepc.nl

Hardware
Vernieuwde 15,6 en 17,3 inch RAIDER PRO
Game PC Setups
Is jouw Game PC klaar voor The Division 2?
Games
Details singleplayer van Battlefield 5 bekend
There are currently no comments.