Games

De beste WW2 games op de PC


Wat zijn de beste WW2 games op de PC? Het meest verwoestende conflict in onze lange geschiedenis van vechten over land, zee en lucht. Door de geschiedenis van PC-gaming is bijna elke strijd, schermutseling en geheime operatie die plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog op een of andere manier opnieuw gemaakt in een videogame. Terwijl sommige games uit de Tweede Wereldoorlog trouw proberen te blijven aan de historische feiten en records, hebben anderen enkele vrijheden en aangepaste geschiedenis gebruikt om te passen in nieuwe, fantastische verhaallijnen. Van het paranormale tot buitenaardse wezens en zelfs zombies. De grote verscheidenheid aan games spreekt over hoe populair de Tweede Wereldoorlog games in de loop der jaren zijn geweest. Of je nu een fan bent van shooters uit de Tweede Wereldoorlog of niet, deze titels zullen je zeker geweldige actie en gameplay bieden en misschien zelfs een beetje geschiedenisles geven.

Wij zijn erg benieuwd welk spel voor jou de ultieme WW2 game is, laat je reactie hieronder achter!

Call of Duty

Call of Duty is één van de grootste leveranciers van WW2 games, hierbij speelt een groot deel zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Datum release: 2003

Game modes: Singleplayer, multiplayer

Dit is de originele CoD en was in 2003 één van de beste WW2 games. Na bijna 16 jaar sinds de release is het nog steeds de standaard als het gaat om shooters uit de Tweede Wereldoorlog. Hoewel deze WW2 game misschien niet meer over de meest geavanceerde graphics beschikt, is de gameplay en verhaallijn nog altijd top en tevens een nostalgische terugblik op het spel dat een van de meest succesvolle franchise in de geschiedenis is begonnen.

Call of Duty 2

Datum release: 2005

Game modes: Singleplayer, multiplayer

CoD 2 is een rechtstreeks vervolg op de originele CoD. Met CoD 2 kunnen spelers vier afzonderlijke Singleplayer campagnes spelen die elk het verhaal van een andere soldaat vertellen.

De vier campagnes zijn een Sovjet-campagne, twee Britse campagnes, één in Noord-Afrika en één in Europa, en een Amerikaanse campagne.

Call of Duty: World at War

Datum release: 2008

Game modes: Singleplayer, multiplayer, en Zombies

Dit spel is het vijfde deel in de Call of Duty-reeks. De setting van het spel keert terug naar de Tweede Wereldoorlog, na de vorige titels, Call of Duty 4: Modern Warfare, moderne setting. Het spitst zich toe op het oostfront en de Pacifische oorlog van de Tweede Wereldoorlog.

Battlefield

Battlefield was de directe concurrent van CoD en mag zichzelf ook benoemen als één van  beste WW2 games series ooit. Ondanks het grote succes van CoD heeft Battlefield zich niet uit het veld laten slaan en kwam de franchise met eigen unieke stijl en gameplay.

Battlefield: 1942

Datum release: 2002

Game modes: Singleplayer, multiplayer

Battlefield: 1942 is de eerste game in de enorm populaire Battlefield-serie multiplayer first person shooters. Toen het werd uitgebracht, bevatte de game tientallen kaarten, vijf verschillende legers om te kiezen en authentieke wapens en voertuigen. Battlefield: 1942 heeft twee uitbreidingspakketten Road to Rome en Secret Weapons of World War II, die beide nieuwe wapens, voertuigen, kaarten introduceerden.

Website GamePC.nl

Met een Game PC van GamePC.nl ben je zeker van veel game plezier. Al onze Game Computers zijn voorzien van kwalitatief goede hard- en software en zijn getest door ervaren gamers. Alle Game PC’s kun je naar eigen wens uitbreiden en voorzien van bijvoorbeeld een krachtigere processor, grafische kaart, meer schijfruimte, werkgeheugen en nog veel meer andere extra opties. Ga naar GamePC.nl om jouw eigen Game PC samen te stellen.

Kijk voor meer informatie op www.gamepc.nl

Return To Castle Wolfenstein

Return To Castle Wolfenstein is een reboot van de welbekende Wolfenstein 3D. Wat Wolfenstein uniek maakt is de setting waarin het spel zich afspeeld. Een Nazi kasteel waar paranormale experimenten worden uitgevoerd door een speciale SS divisie. Een fris en alternatief Tweede Wereldoorlog verhaal.

Datum release: 2001

Game modes: Singleplayer, multiplayer

Je speelt met de soldaat genaamd William Joseph “B.J.” Blazkowicz die onderzoek doet naar wat er zich in het duistere kasteel afspeelt. Tijdens deze onderzoek wordt B.J. gevangen genomen samen met zijn partner. Beide worden gemarteld maar alleen B.J. overleeft de marteling. In de loop van het verhaal komt Blazkowicz te weten dat één van de beste Duitse wetenschappers van de Paranormale SS Divisie een aanval op Londen is aan het voorbereiden. Tijdens het avontuur van B.J komt hij bijzondere soldaten tegen. Dit zijn stuk voor stuk soldaten die het gevolg zijn van ofwel een gefaald ofwel geslaagd experiment waren. Sommige lopen rond met hydraulische benen en vastgezette wapens. Anderen hebben een harnas dat is vastgegroeid in hun vel, ook wel Übersoldaten genoemd.

Medal of Honor: Allied Assault

Medal of Honor was voorafgaand zeer populair op de consoles zoals de originele Playstation. Na het grote succes was het een kwestie van tijd dat de eerste kraker ook op de PC zal verschijnen, dit is uiteindelijk Allied Assault geworden.

Datum release: 2002

Game modes: Singleplayer, multiplayer

In de first-person shooter kruipt de speler in de huid van lt. Mike Powell, die in dienst is van de OSS. De singleplayer modus bevat een zestal missies (het verhaal speelt zich onder andere af in Noord-Afrika, Noorwegen en Frankrijk. Elke hoofdmissie heeft een paar sub-missies waarin je moet infiltreren, tanks, geschut of andere doelen opblazen, documenten en informatie bemachtigen, gevangenen redden en in veiligheid brengen, etc. Powell krijg de taak gekregen om geallieerde delen van Europa en Noord-Afrika te bevrijden van de asmogendheden.

Brothers in Arms

De Brothers in Arms serie is er ééntje die zeker in dit rijtje thuishoort. Het verhaal speelt zich af wat er op de achtergrond gebeurde tijdens de bevrijding van Europa.

Road to Hill 30

Datum release: 2005

Game modes: Singleplayer, multiplayer

Brothers in Arms is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het 502nd Parachute Infantry Regiment van de befaamde 101st Airborne Division. Deze infanterie is op D-Day achter Duitse linies gevallen. De game is gebaseerd op de historische Mission Albany, waarin de speler missies moet voltooien op basis van echte acties van de 101st in Normandië. Brothers in Arms valt op door zijn commando systeem. Teams en tanks kunnen worden bevolen te bewegen, onderdrukkend vuur te leggen, te rallyen, dekking te zoeken en de vijand op te laden.

Earned in Blood

Datum release: 2005

Game modes: Singleplayer, multiplayer

Earned in Blood gaat verder waar Road to Hill 30 gestopt is. De gameplay is niet echt vernieuwend maar het verhaal is minstens net zo vet als de eerste deel. Het verhaal is verdeeld in drie delen. Het eerste deel van het spel is de herinnering aan de tijd van Hartsock in het squadron van sergeant Matt Baker tijdens de eerste D-Day-invasie. Het tweede deel wordt opgepakt wanneer hij het bevel voert over 2e ploeg, 3e peloton tijdens de bevrijding en verdediging van Carentan, en de uiteindelijke koppeling tussen de 82e en 101e Airborne Division in de stad Baupte. Het laatste gedeelte vindt plaats in en rond Saint-Sauveur-le-Vicomte.

Games
Gratis DLC voor Assassin’s Creed Odyssey
Games
Nieuwsoverzicht week 16
Games
Details singleplayer van Battlefield 5 bekend