Games

Retro Gaming: Ken je deze games nog?


Van Pong tot Call Of Duty. Iedereen heeft wel een game gehad waarmee ze zijn opgegroeid en waar men nostalgische gevoelens bij heeft. In deze rubriek behandelen we PC games die veel betekend hebben voor de game-industrie en/of games die populair waren in de afgelopen jaren.

Half-life

In 1998 kwam ontwikkelaar Valve Software met Half-life uit. Je kruipt in de huid van Gordon Freeman; een theoretisch fysicus die als enige overlevende van een uit de hand gelopen experiment een uitweg moet vinden in de Black Mesa Research Facility. Hij moet zich verdedigen tegen aliens en ander gespuis die door het experiment tevoorschijn kwamen.

Half-life is een first person shooter die nog steeds beschouwd wordt als één van de beste spellen aller tijden. Voor veel gameontwikkelaars was Half-life een leidraad geweest voor het genre FPS.

Command and Conquer – Red Alert 2

Command and Conquer – Red Alert 2 is een real time strategy game die in 2000 uitgebracht werd door ontwikkelaar EA. De game werd getoond in 2.5D. Een 2D techniek waarbij men de illusie kreeg dat het in 3D getoond werd. Volgens vele gamers was deze game de beste uit de Command and Conquer reeks. Je hebt controle over eenheden die je kan uitbreiden met gebouwen, infanterie en voer-, vaar- en vliegtuigen. Door middel van mijnen en en het pompen van olie verdien je geld. Het doel is om met jouw eenheden de tegenstander te elimineren.

Call of Duty 4: Modern Warfare

In 2006 kwam Call of Duty 4: Modern Warfare uit. In deze tijd werden we bedolven onder de WWII shooters. Modern Warfare verving de historische setting met een fictief hedendaags verhaal met verschillende plot twists. Mede door een ijzersterke multiplayer werd het een regelrechte hit.

Van Call of Duty 4: Modern Warfare is er in 2016 een HD remaster editie uitgekomen. Dus als je de game nog niet gespeeld hebt, is dit je kans om hem in hoge resolutie te spelen.

The Sims

The Sims is één van de meest succesvolle computerspellen allertijden. Er zijn meer dan 175 miljoen exemplaren verkocht en het houdt de titel van best verkopende pc spel serie ooit.

De game is gebaseerd op de SimCity serie en is ontwikkeld door Maxis. In de game heb je controle over zogenaamde “Sims”. Deze Sims hebben sturing nodig om aan hun dagelijkse behoeftes te voldoen en hun leven efficiënt te leiden. De speler is dus verantwoordelijk voor de levenswijze van een “Sim”. Dat kunnen primaire doelen zijn zoals eten en slapen, maar ook doelen zoals het zoeken van een baan en/of aangaan van een liefdesrelatie. Ook moet het huis waarin ze leven ingericht worden om aan hun behoeftes te voldoen.

Van de The Sims zijn meerdere vervolgen uitgebracht en het laatste deel “The Sims 4” is in 2014 uitgekomen.

Games
Details singleplayer van Battlefield 5 bekend
Games
Vijf opmerkelijke game crossovers
Games
Mortal Kombat 11 is aangekondigd