Games

Ophef over Star Wars Battlefront 2


Deze items mag je deze week niet missen! Lees nu: Ophef over Star Wars Battlefront 2, nieuwe map in PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, Meer Nazi’s schieten met nieuwe DLC en Overwatch gratis speelbaar.

EA Verlaagd prijs Heroes in Star Wars Battlefront 2 na ophef over Microtransactions

De nieuwe Battlefront game is nog niet eens officieel uit maar toch is er nu al veel ophef en negativiteit over het spel. Dit komt vooral op de manier waarop EA geld probeert te verdienen met Microtransactions in het spel. Dit zijn aankopen in het spel waarbij je bijvoorbeeld een betere Hero kunt aanschaffen. Zo is het mogelijk als je geld betaald dat je meer voordeel in de game hebt dan mensen die geen extra geld uitgeven. Dit wordt ook wel pay to win genoemd en wordt vaak zeer negatief opgevat door de gamers. Na alle ophef heeft EA op een forum reactie gegeven over microtransactions, de reactie is inmiddels bijna 700.000 maal “downvoted”. EA heeft hierna besloten de prijzen van de de meeste heroes te verlagen met 75%. Zo kosten Luke Skywalker en Darth Vader geen 60.000 credits meer maar nu 15.000 credits. Maar wat ze ook proberen blijkt niet te helpen, want telkens komt er meer negatief nieuws naar boven. Wat EA ook heeft aangepast is dat komende DLC’s gratis aangeboden zullen worden.

Binnenkort nieuwe map in PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS?

In de allernieuwste patch op de testserver van PUBG hebben zogenaamde ‘dataminers’ een nieuwe map ontdekt. De nieuwe map bevat minder water en meer gebouwen. Hierdoor willen de makers van het spel een andere speelstijl ontwikkelen. Naast de nieuwe map hebben de dataminers ook gezien dat er een bos zal worden toegevoegd in de huidige map.

Release-datum eerste DLC voor Wolfenstein 2: The New Colossus bekend

14 December kun je aan de slag met de nieuwe DLC genaamd The Adventures of Gunslinger Joe. De eerste uitbreiding maakt deel uit van een driedelige serie genaamd Freedom Chronicles. Volgens de beschrijving van de makers ga je met de nieuwe DLC de strijd aan tegen de nazi’s vanaf de ruïnes van Chicago tot het uitgestrekte heelal. De andere twee delen komen uit op 30 januari en ergens in maart 2018.

Overwatch komend weekend gratis speelbaar

17 tot 21 november kan je aan de slag met Overwatch mocht je deze nog niet eerder hebben aangeschaft. Nieuwe spelers kunnen direct aan de slag met alle 26 heroes en 16 verschillende maps. Je dient de volledige game te downloaden om mee te doen aan de gratis weekend, hierdoor wordt je voortgang ook opgeslagen, ideaal als je nadien het spel ook daadwerkelijk aanschaft.

Pay to Win in CoD: WW2 uitgesteld

CoD points die je met echt geld moet kopen, komt voorlopig nog niet in de game. Met deze punten kun je zeldzame supply drops in multiplayer en in de Nazi Zombie mode kopen. Vermoedelijk komt dit omdat de servers nog niet optimaal werken en daarom de CoD points systeem tijdelijk uitstellen. Het kan ook zomaar zijn dat Activision door de ophef met concurrent EA het points systeem nog maar even hebben uitgesteld. Eerder was er ook al ophef over de matchmaking systeem wat Call of Duty: WW2 gebruikt. Er zit namelijk een systeem in de game die ervoor zorgt als jij geld uitgeeft voor betere wapens dat je automatisch bij mensen wordt ingedeeld die minder goed zijn. Zo lijkt het dat de wapens erg sterk zijn en dat je ze vaker gaat aanschaffen.

Games
Gratis Battlefield 1 Premium Content!
Games
Mechanische toetsenborden – Een vooruitgang?
Games
Is VR gaming al interessant?