Games

Is VR gaming al interessant?


Het zou dé hype van de komende jaren worden: gamen met een virtual-reality bril. Maar is het nu ook al interessant? In dit item behandelen we deze kwestie.

Gamen met een virtual-reality bril

Het zou dé hype van de komende jaren worden: gamen met een virtual-reality bril.

De techniek achter Virtual Reality is inmiddels een stuk gegroeid maar alsnog is VR gaming nog niet razend populair. De oorzaak zijn verschillende aspecten maar de prijs van een Virtual Reality is de grootste boosdoener. Dan hebben wij het niet alleen over de aanschafprijs van de bril zelf maar ook wat voor hardware je nodig hebt om überhaupt VR te kunnen afspelen. Naast de gemiddelde prijs van 600 tot 700 euro voor een VR device is het aanbod qua games ook niet iets om over naar huis te schrijven. De ontwikkelingen qua games gaan niet snel omdat er niet veel VR devices worden verkocht en hierdoor de meeste game ontwikkelaars de VR optie voor hun game nog maar even overslaan. Bij sommige game ontwikkelaars begint het VR gebeuren nu toch een klein beetje te kriebelen.

De beste VR games op dit moment zijn:

Alien Isolation

Aanbevolen samenstelling voor Alien: Isolation VR

Euro Truck Simulator

Aanbevolen samenstelling voor Euro Truck Simulator VR

EVE: Valkyrie

Aanbevolen samenstelling voor EVE: Valkyrie

Dit zijn eigenlijk de enige grote titels die VR ondersteunen. Onofficieel heb je wel iets meer keus, zo zijn er mods voor games zoals GTA V die het mogelijk maken om het spel met een VR bril te spelen. Er zijn ook genoeg kleine studio’s met indie games die speciaal voor VR gemaakt zijn.

Hieraan moet je denken aan games zoals:

Populaire VR brillen

De meest populaire VR brillen op dit moment zijn de Oculus Rift en de HTC Vive. Beide apparaten hebben hun eigen voor en nadelen. Het grootste verschil is dat je bij de HTC Vive meer kan rondlopen en bij de Oculus Rift zit je stil op je stoel. In eerste instantie zal je een vettere ervaring hebben met de HTC Vive maar niet iedereen heeft hiervoor de ruimte. De Oculus Rift is daarentegen veel makkelijker aan te sluiten en gebruiksvriendelijker dan zijn concurrent. Een hele grote nadeel aan beide brillen is dat je vast zit aan meerdere kabels. De HTC Vive is ook ongeveer 100 euro duurder dan de Oculus Rift, dit is in principe te verklaren door de sensors die je dient te gebruiken bij de HTC Vive.

Games
Nieuwe trailer Dragon Ball Project Z uitgebracht
Games
Fifa 19 Demo nu te downloaden
Games
Call of Duty: Black Ops 4 PC systeemeisen