Games

Nieuwsoverzicht week 14


Iedere vrijdag blikt GamePC.nl terug op de week. Wat zijn de nieuwtjes die je niet mag missen? Of welke nieuwe game releases moet je hebben gechecked, in dit weekoverzicht brengen wij je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De populaire PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS gereleased als Early Access

Eerst was het spel alleen te spelen als closed-beta in het weekend, maar sinds kort kan iedereen PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS spelen op Steam.

PUBG is een game waar je met 99 andere spelers wordt gedropt op een eiland. Het is de bedoeling dat je wapens en armor vindt en hiermee gaat vechten. Wie het laatst overblijft heeft gewonnen, deze game mode wordt ook wel Battle Royale genoemd. Om te voorkomen dat iedereen blijft zitten waar hij zit, wordt er elke paar minuten het “speelveld” verkleint met een forcefield. Als je in het forcefield blijft, ga je langzaam dood. Ook zijn er over de map een aantal voertuigen verspreid waarmee je snel uit de voeten kunt. PLAYERUNKNOWN is de ontwikkelaar die eerder soortgelijke game modes heeft gemaakt voor ARMA 3 en DayZ.

Momenteel loopt de game nog niet echt soepel, ook niet met zware hardware. Dit komt ook doordat het nog een early access is. Wij vermoeden door de populariteit van PUBG, dat er snel updates komen om de gameplay te verbeteren. Ook staan er al updates gepland om de game beter te laten lopen. De planning is dat de game over een half jaar officieel gereleased wordt.

Onze voorlopige aanbevolen samenstelling

Riot Games presenteert twee nieuwe champions voor League of Legends

Het gaat om de twee verschillende champions Rakan en Xayah. Rakan en Xayah zijn een stel die onderling een unieke “synergie” hebben. Rakan is een support die vriendelijke champions kan shielden en healen. Xayah is een marksman wat betekent dat ze vijanden vooral vanaf een afstand met projectielen onder vuur moet nemen. Hun onderlinge synergie bestaat uit het teleporteren naar de basis, wat beiden met elkaar kunnen synchroniseren. Ook is er een bepaalde eigenschap van Xayah die Rakan als enige ook krijgt als hij in Xayahs buurt is. Het is nog niet precies bekend wanneer de champions naar de game komen.

Battlefield 1 krijgt maandelijkse updates

Gameontwikkelaar DICE maakt bekend dat Battlefield 1 maandelijks een update krijgt, in plaats van een update per seizoen. Dit doet DICE door sneller Battlefield 1 van verbeteringen te voorzien. In mei komt er een update die veel klachten over de gameplay moet oplossen, waardoor de game evenwichtiger moet aanvoelen. Binnenkort belooft de ontwikkelaar de Platoons-feature toe te voegen, waarmee spelers zich samen kunnen organiseren.

Wat is voor jou het hoogtepunt van afgelopen week? Laat het ons weten in de reacties!

Bronnen: Hardware.info, tweakers.net, ign.com

Game PC Setups
Officiële trailer Battlefield V Firestorm
Games
CoD: WW2-beta update
Games
Battlefield V Open Beta binnenkort van start!