Games

Nieuwsoverzicht week 33


Iedere vrijdag blikt GamePC.nl terug op de week. Wat zijn de nieuwtjes die je niet mag missen? Of welke nieuwe game releases moet je hebben gechecked, in dit weekoverzicht brengen wij je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Opmerkelijk nieuws: Edgar Davids Wint rechtszaak van Riot Games

Oud voetballer Edgar Davids heeft een rechtszaak aangespannen tegen de makers van League of Legends. Het ging om een skin die erg veel op Edgar lijkt. Het betreft de Striker Lucian skin die tijdens het WK in 2014 uitkwam. De rechter heeft Edgar gelijk gegeven en Riot Games gaat onderzoeken wat ze hebben verdient met het verkopen van de Striker Lucian skin. Zie hieronder de vergelijking en oordeel zelf:

Destiny 2 PC open beta trailer

29 augustus kan je aan de slag met de open beta van Destiny 2. De beta duurt tot 31 augustus maar als je Destiny 2 hebt gepre-ordered kun je een dag eerder met de beta aan de slag.

Nederlands team wint op grootste gametoernooi ooit


Afgelopen weekend is het WK Dota 2 gewonnen door Team Liquid. Hiermee hebben de spelers ongeveer 9 miljoen euro verdient. Het toernooi wat The International 2017 werd genoemd had de grootste prijzenpot tot nu toe; totaal 24,8 miljoen dollar. De teameigenaar is Nederlands, ook is Team Liquid gevestigd in Utrecht. Voor de rest zijn er weinig Nederlanders te bekennen bij Team Liquid. Van de 54 professionele spelers komt er maar één uit Nederland.

Grote update met multiplayer voor No Man’s Sky uitgebracht

Ontwikkelaar Hello Games brengt een grote update voor No Man’s Sky uit, genaamd Atlas Rises. De update voegt volgens dertig uur aan nieuwe content voor het verhaal toe. Ook kunnen nu maximaal zestien spelers tegelijk elkaar zien in het spel.
Het is voor het eerst dat er multiplayer komt naar No Man’s Sky. Voordat de game uitkwam, zei de ontwikkelaar dat spelers elkaar tegen zouden kunnen komen, maar dat bleek niet het geval te zijn. Spelers zien elkaar als zwevende lichtbollen en kunnen met elkaar communiceren en samen het universum ontdekken.

De update voegt ook quick-travel toe. Via portalen kan er snel tussen locaties worden gereisd. De grafische kwaliteit van planeten is volgens de studio verbeterd en er worden nieuwe zeldzame planeten toegevoegd. Mocht een planeet een speler niet aanstaan, dan kan die vanaf nu ook vernietigd worden. Verder is de algehele grafische kwaliteit van de game verbeterd door textures met een hogere resolutie, en er komen een volledig galactisch handelssysteem, een beter waypoint-systeem en meer verschillende ruimteschepen.
De update is vrijdag officieel uitgekomen en is gratis voor iedereen.

Games
Technische Beta voor State of Decay 2 komt uit
Hardware
Snelste game laptop ter wereld, de Raider Xtreme
Games
Win een Game PC bij GamePC.nl Uitreiking!