Games

Nieuwsoverzicht week 12


Iedere vrijdag blikt GamePC.nl terug op de week. Wat zijn de nieuwtjes die je niet mag missen? Of welke nieuwe game releases moet je hebben gechecked, in dit weekoverzicht brengen wij je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Microsoft blokkeert updates Kaby Lake & RYZEN

Microsoft blijkt Windows 7 en 8.1 updates te blokkeren voor systemen met Intel Kaby Lake en AMD RYZEN processors. Mensen die proberen hun Windows te updaten krijgen de melding; “Jouw pc gebruikt een processor die niet ondersteund wordt op deze versie van Windows en je ontvangt geen updates”. Dit houd in dat je belangrijke beveiligingsupdates niet kan ontvangen. Microsoft erkend het probleem en geeft aan op hun website dat je moet upgraden naar Windows 10.

AMD RYZEN computer met Windows 10
Intel Kaby Lake computer met Windows 10

EA laat grote titels zien op zijn Play evenement

Nog voordat de E3 van start gaat, licht EA een tipje van de sluier en laat enkele nieuwe games zien. Zo zal er een speelbare demo zijn van de nieuwe Star Wars: Battlefront game aanwezig zijn. En naast de nieuwe Star Wars game zal er ook een speelbare versie van de nieuwe Need for Speed getoond worden. Ook de gebruikelijke sport games zoals Fifa 18, Madden NFL en NBA zullen speelbaar zijn. De E3 2017 zal plaatsvinden van 14 tot 16 Juni, het EA Play evenement zal een korte periode hiervoor plaatsvinden.

Trailer nieuwe Star Wars: Battlefront DLC

Mass Effect: Andromeda gereleased

De release van de nieuwe Mass Effect game liep niet geheel vlekkeloos. Zo ziet de game er in eerste instantie niet heel mooi uit en zijn er erg veel ernstige bugs aanwezig. BioWare, de makers van het spel hebben ook al enkele grote patches uitgebracht, maar deze hadden weinig effect. Desondanks de opstartproblemen van Mass Effect: Andromeda is het toch een zeer vermakelijke game. Zo is de gameplay zeer goed evenals de sfeer. Ook verhaaltechnisch zit de game goed in elkaar. Je zal ongetwijfeld uren plezier hebben met de nieuwe Mass Effect: Andromeda. Aanbevolen samenstelling voor Mass Effect Andromeda: Bekijk de aanbevolen samenstelling.

AMD released binnenkort nieuwe serie grafische kaarten

De nieuwe RX-500 serie grafische kaarten zullen “aangepaste” versies zijn van de huidige RX-400 Grafische kaarten. Zo zal de nieuwe serie; krachtiger en een stuk energiezuiniger zijn. Deze serie zal gericht zijn voor mid range pc gaming. Nadat deze kaarten gereleased zijn, komen er ook nog een high-end serie videokaarten. hierover is nog weinig bekend behalve dat het hier wel om een compleet nieuwe grafische kaart betreft.

VideokaartGpuVideokaartGpu
RX 480Polaris 10 XTRX 580Polaris 20 XTX
RX 470Polaris 10 ProRX 570Polaris 20 XL
RX 460Polaris 11RX 560Polaris 21
RX 550Polaris 12
Hardware
Snelste game laptop ter wereld, de Raider Xtreme
Games
Is VR gaming al interessant?
Games
Nieuwsoverzicht week 22