Games

Nieuwsoverzicht week 11


Iedere vrijdag blikt GamePC.nl terug op de week. Wat zijn de nieuwtjes die je niet mag missen? Of welke nieuwe game releases moet je hebben gechecked, in dit weekoverzicht brengen wij je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

DLC voor Battlefield 1

EA games heeft afgelopen dinsdag hun eerste DLC voor Battlefield 1 uitgebracht; They Shall Not Pass. Zo zijn er 4 nieuwe maps, het franse leger, enkele nieuwe voertuigen en wapens toegevoegd. Mensen met een premium account kunnen direct aan de slag met de DLC, voor de overige mensen is de DLC vanaf 28 maart beschikbaar. Ontdek de nieuwe tweaks en correcties.

Nieuwe Radeon Software-driver

Een nieuwe Radeon Software-driver van AMD brengt onder andere prestatieverbeteringen voor spelers van Ghost Recon Wildlands. De open-wereld shooter van Ubisoft die afgelopen week uitkwam. Ten opzichte van de vorige driver versie zouden de prestaties van een Radeon RX 480 in de game met 6% omhoog gaan, volgens de GPU-ontwerper zelf.

Systeemeisen Mass Effect

De opgegeven systeem benodigdheden van Mass Effect: Andromeda blijken toch iets lager te liggen dan in eerste instantie werd aangegeven. Zo werd er een Core i7 4790, 16GB RAM en een GTX 1060 aanbevolen om de game met 30 FPS te spelen op full hd resolutie en high settings. Volgens Nvidia is dit niet accuraat en zal je ongeveer 60 FPS halen met de GTX 1060. Bekijk de aanbevolen samenstelling.

Grafische benchmark voor VR-headsets

Nvidia heeft een grafische benchmark voor VR-headsets online gezet. Met de benchmark kan je checken hoeveel FPS je krijgt met je computer. Je kan het momenteel alleen testen met de Oculus rift en met de HTC Vive. De benchmark is hier gratis te downloaden.

AMD Ryzen 5 processoren


AMD kondigd Ryzen 5 processoren aan. Dit zijn de “kleinere” broertjes van de Ryzen 7 processors die begin deze maand waren gereleased. Ze hebben eerst 4 processors aangekondigd. Deze zijn vanaf 11 april verkrijgbaar.

Model

Cores/threads

Kloksnelheid

TDP

1400

4/8

3,2GHz-3,4GHz

65W

1500X

4/8

3,5GHz-3,7GHz

65W

1600

6/12

3,2GHz-3,6GHz

65W

1600X

6/12

3,6GHz-4,0GHz

95W

Bronnen: Hardware.info, tweakers.net, ign.com

Games
Nieuwsoverzicht week 24 E3 Special
Games
Games uit Nederland
Games
Is VR gaming al interessant?