Games

Mechanische toetsenborden – Een vooruitgang?


De standaard toetsenborden die bij een computer geleverd worden, hebben vaak een zogenaamde rubberen “dome” onder de toets zitten. Maar sinds enige tijd zijn de mechanische toetsenborden aardig in opmars. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze type toetsenborden en wat zijn de grote voordelen van een mechanische toetsenbord in vergelijking met de standaard toetsenbord met name op gaming gebied? Je leest het in dit blog item.

Wat is een mechanische toetsenbord?

mechanische toetsenbord

Mechanische toetsenborden zijn toetsenborden die bestaan uit mechanische schakelaars die afzonderlijk van elkaar werken. Elke toets heeft een eigen schakelaar die elke aanslag registreert. Dit zorgt er ook voor dat de toetsen van een mechanische toetsenbord een lange levensduur hebben en het typecomfort beter is dan de rubberen dome toetsen die een standaard toetsenbord bevat.

Voordelen van een mechanische toetsenbord

Duurzaam
Zoals eerder aangeven bevat elke toets op een mechanische toetsenbord over een aparte mechanische schakelaar in vergelijking met een standaard toetsenbord.
De standaard toetsenbord bevat een printplaat waar registratiepunten in verwerkt zijn. Bij een aanslag van een toets, wordt er door middel van een rubberen dome contact gemaakt met een gedeelte van de printplaat die een teken registreert en doorgeeft aan de computer. Deze printplaat met rubberen domes zijn goedkoop te fabriceren, maar soms slecht zijn van kwaliteit. Omdat een toets van een mechanische toetsenbord zijn eigen schakelaar heeft, zal de levensduur van een mechanische toetsenbord veel langer zijn dan een standaard toetsenbord.

standaard toetsenbord

mechanische toetsenbord

Meerdere toetsen kunnen indrukken
Bij een standaard toetsenbord kan je beperkt een aantal toetsen tegelijkertijd ingedrukt houden. Dat is niet het geval bij een mechanische toetsenbord. Dit heeft als voordeel dat je bij snelle games minder snel fouten maakt bij het snel overschakelen van een toets.

Nauwkeuriger
Een toets op een standaard toetsenbord moet tot de bodem ingedrukt worden om de zogenaamde actuation point te bereiken. Een actuation point is het punt waarop het toetsenbord de aanslag registreert. Dit komt omdat de actuation point op een standaard toetsenbord op de printplaat is geplaatst. Bij een mechanische toetsenbord is dit halverwege in de toets verwerkt. Dit heeft als voordeel dat je (sneller) feedback kan krijgen bij een aanslag van een toets. Dit kan tijdens het gamen een groot verschil maken.

Website GamePC.nl

Met een Game PC van GamePC.nl ben je zeker van veel game plezier. Al onze Game Computers zijn voorzien van kwalitatief goede hard- en software en zijn getest door ervaren gamers. Alle Game PC’s kun je naar eigen wens uitbreiden en voorzien van bijvoorbeeld een krachtigere processor, grafische kaart, meer schijfruimte, werkgeheugen en nog veel meer andere extra opties. Ga naar GamePC.nl om jouw eigen Game PC samen te stellen.

Kijk voor meer informatie op www.gamepc.nl

Verschillende type schakelaars (switches)

Cherry switches

Als je bereidt bent om een mechanische toetsenbord te gaan kopen, is het handig om te weten welke type switch bij jou past. Er zijn namelijk veel verschillende switches verkrijgbaar. De meeste switches zijn gemaakt door het bedrijf Cherry. Dit merk is ook de grootste en bekendste speler in deze markt. Er zijn ook bedrijven die andere of zelfgemaakte switches gebruiken maar de kerneigenschappen van deze switches blijven hetzelfde. We lichten de switches uit van Cherry.

Je kan de switches onderverdelen in 3 groepen/kleuren:

Cherry MX Red

Cherry MX Red (Voor gamers)
Deze switches reageren zeer snel en er is minder kracht nodig om een knop langer ingedrukt te houden. Ze worden ook lineaire switches genoemd. Deze switches hebben ook de eigenschap dat de feedback niet hoorbaar of voelbaar is wanneer de toets geregistreerd wordt.

Cherry MX Blue

Cherry MX Blue (Voor mensen die veel typen)
Dit worden ook clicky switches genoemd. Tijdens het typen hoor je een klik feedback als er een toets geregistreerd wordt. Omdat je precies voelt en hoort wanneer je een toets geregistreerd hebt, kan je sneller de toets loslaten met als voordeel dat je sneller kan typen zonder er moe van te worden.

Cherry MX Brown

Cherry MX Brown (Voor allrounders)
De Cherry MX Brown switches zijn een combinatie van de bovenstaande switches. Ze geven een voelbare feedback bij het indrukken geven de switches tegenkracht. Dit is ideaal voor mensen die veel typen en gamen.

Afwerking

close-up toetsenbord

De mechanische toetsenborden zijn in verschillende afwerkingen te verkrijgen. Je kan kiezen voor RGB LED verlichting, extra display of extra functionele knoppen. Ze zijn ook in verschillende prijsklassen te koop.

Conclusie

Een mechanische toetsenbord is een vooruitgang voor de gamer in tegenstelling tot een standaard toetsenbord. Het voordeel is dat je met een mechanische toetsenbord sneller en met minder kracht jouw acties kan maken tijdens het gamen. Dit zorgt ook voor een verbeterde comfort. De aanschafprijs zal wel iets hoger zijn, maar er staan wel veel voordelen tegenover. Bekijk onze mechanische toetsenborden of bekijk al onze gaming toetsenborden.

Games
Black Friday Deals 2018
Game PC Setups
Far Cry 6 Game PC samenstellingen
Games
De mooiste gelimiteerde game edities ooit