Games

De populairste esports games van dit moment


De wereld van de esports wordt alleen maar groter en groter. Maar welke games zijn nu populair in de esports? We hebben een kleine lijst samengesteld met games die een begrip zijn geworden. Welke game zou jij in de esports willen spelen? Zet het in de comments!

League of Legends

League of Legends is een begrip geworden onder de gamers en nog één van de populairste games in de esports. Deze MOBA, multiplayer online battle arena, is gratis waardoor het een miljoenen publiek trok en nog steeds aantrekt. De game heeft maandelijks nog 100 miljoen actieve spelers. Door goede investeringen van de ontwikkelaar aan het begin van de ontwikkeling van deze game is het succesverhaal snel gegaan. Tot nu toe is er meer dan 35 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd en dit kan alleen nog maar stijgen.

Dota 2

De free to play game Dota 2 is met afstand de game waar het meeste geld te verdienen valt. Er is al een totaal van 100 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd en bij elk toernooi worden de prijzenpotten groter.

Bekijk hieronder een historische finale uit de Dota 2 esports geschiedenis:

Counter-Strike: Global Offensive

De grootste shooter in de esports is CS:GO oftewel Counter-Strike: Global Offensive.

In totaal is er 33 miljoen euro aan prijzengeld verdeeld. Wedstrijden worden zelfs op de Amerikaanse televisie uitgezonden. De populariteit is nog steeds groeiende en zal de komende jaren ook niet stoppen.

Website GamePC.nl

Met een Game PC van GamePC.nl ben je zeker van veel game plezier. Al onze Game Computers zijn voorzien van kwalitatief goede hard- en software en zijn getest door ervaren gamers. Alle Game PC’s kun je naar eigen wens uitbreiden en voorzien van bijvoorbeeld een krachtigere processor, grafische kaart, meer schijfruimte, werkgeheugen en nog veel meer andere extra opties. Ga naar GamePC.nl om jouw eigen Game PC samen te stellen.

Kijk voor meer informatie op www.gamepc.nl

Rocket League

Bijna niemand had verwacht dat Rocket League een officiële esport zou worden, maar met ongeveer 1,3 miljoen aan prijzengeld wat in 2017 verdiend kon worden zegt meer dan genoeg. De gamemodi waarbij je met teams maximaal vier tegen vier strijd is zeer vermakelijk om te kijken en er zijn weinig saaie momenten te ontdekken tijdens de wedstrijden. Dit is ook een van de redenen dat de game zo populair geworden is.

Overwatch

De sci fi shooter Overwatch heeft een geweldige multiplayer met verschillende modi, heel wat helden, maps en een uitgebreid progressiesysteem waardoor het één van de betere shooters is van dit moment. Het kon ook niet achterblijven dat deze game zeer populair is geworden als esport.

Heroes of the Storm

En nog een game van Blizzard. Heroes of the Storm is verreweg de populairste esports game van deze ontwikkelaar. In deze MOBA game komen personages uit verschillende Blizzard games samen om de strijd aan te gaan.

 

StarCraft II

Ook al stamt StarCraft 2 uit 2010, de populariteit van deze game is er niet minder op geworden. In Azië (met name in Zuid-Korea) is deze realtime strategy game immens populair. Door o.a. de opbouwende spanning en strategische elementen in de game is het zeer vermakelijk om naar te kijken en te spelen, waardoor het een topper is geworden in de esports.

 

Games
Releasedate Crackdown 3 is bekendgemaakt
Games
Nieuwsoverzicht week 32
Games
Technische Beta voor State of Decay 2 komt uit