Games

Gameverfilmingen: Welke zijn het bekijken waard?


De relatie tussen games en film is nooit echt goed geweest. Gameverfilmingen zijn tot heden geen groot succes en zijn qua verhaallijn soms van een bedroevend niveau. Maar welke gameverfilmingen zijn wel het bekijken waard? We hebben een lijstje opgesteld met onze aanraders.

Prince of Persia – The Sands of Time

De game Prince of Persia –  Sands of Time was een aardig succes en werd zelfs door IGN gekozen tot game van het jaar 2003. Het is het eerste deel van de “Sand of Time” trilogy.

In Sands of Time (2010) volg je prins Dastan (wordt gespeeld door Jack Gyllenhaal) die samen met Princes Tamina de strijd aangaat met de machtige Nizam, die het zand der tijd in bezit heeft. Naast de games trilogie zou er ook 3 films uitkomen van deze serie. Maar tot op heden is alleen Sands of Time uitgekomen en zijn er geen plannen voor een vervolg.

Silent Hill

De film Silent Hill is een horror uit 2006 en is gebaseerd op de gelijknamige game van ontwikkelaar Konami.

Personage Rose da Silva is een moeder van adoptiedochter Sharon. Sharon heeft last van nachtmerries waarin het dorpje Silent Hill steeds in terug komt. Rose gaat op onderzoek uit en komt erachter dat het dorpje echt bestaat. Ze neemt dochter Sharon mee (tegen de wil van haar man Chris) naar Silent Hill om meer te weten te komen over de nachtmerries.

Onderweg naar het dorpje neemt Rose de afslag naar Silent Hill. Tijdens het nemen van de afslag wordt Rose opgeschrikt door een gestalte op de weg. Ze verliest het macht over het stuur en raakt haar bewustzijn kwijt door de harde klap. Als ze bijkomt, komt ze erachter dat Sharon verdwenen is en zijzelf in een andere realiteit is terecht gekomen. Op zoek naar haar dochter komt ze terecht in Silent Hill. Nieuwsgierig geworden? Check hieronder de trailer.

Resident Evil serie

Er zijn in totaal 6 films uitgebracht van de Resident Evil serie. Ondanks de slechte recensies heeft deze serie het meeste geld opgebracht van alle gameverfilmingen ooit. In totaal 1.233 biljoen dollar wereldwijd.

In de film draait het om de Umbrella Corporation, het grootste en invloedrijkste bedrijf in de wereld die handelt in medicijnen en producten uit de gezondheidszorg. Maar in het geheim produceren ze militaire wapens en biowapens op grootschalig niveau.

Onder het dorpje Raccoon City is het geheime lab “The Hive” gevestigd en in het beheer van de Umbrella Corporation. Als er in The Hive een “T-Virus” ontsnapt en uitbreekt, wordt er een biohazard team op afgestuurd om het virus te elimineren plus de mensen die er door geïnfecteerd zijn geraakt.

Tomb Raider serie

De gameserie Tomb Raider was een wereldwijd succes en verbrak vele verkooprecords. Dus een filmserie mocht niet ontbreken. In 2001 is de eerste film uitgebracht: Lara Croft: Tomb Raider. Hierin speelt Angelina Jolie de hoofdrol. Lara Croft is een schattenjager en zoekt de wereld rond naar zeldzame voorwerpen. In de film- en gameserie komt ze er natuurlijk niet zonder kleerscheuren van af.

In 2018 komt een een remake van de Tomb Raider film. Bekijk hieronder de trailer:

Assassin’s Creed

In de Assassin’s Creed games speelt het vooral rond de rivaliteit tussen de twee oude geheime genootschappen, namelijk de Assassijnen en de Tempeliers.

In de film volgen we de gebeurtenissen van Callum Lynch die ter dood veroordeeld is voor een moord. Op onverklaarbare wijze overleefd hij de executie en wordt wakker in een faciliteit van Abstergo industries. Dit bedrijf is heeft een baanbrekende technologie ontwikkeld waarmee je genetische herinneringen kan terughalen.

Door middel van deze technologie komt Callum er achter dat hij een verre kleinzoon is van Aguilar, een sluipmoordenaar die deel uitmaakt van een geheime genootschap, De Assassijnen.

Street Fighter

Voor vele gamers de beste fighter aller tijden: Street Fighter. Het eerste deel van de gameserie kwam uit in 1987 en was een hit in de arcadehallen. Street Fighter 2 was het deel die ook thuis te spelen was op PC en console en was naast Mortal Kombat de beste fighter in de jaren 90.

De populariteit van de game moest natuurlijk vertaald worden naar een film. Deze kwam ook uit in 1994. Acteur Jean Claude van Damme speelt de rol van Guile en gaat in strijd met de schurk M. Bison die de wereld probeert te veroveren met zijn Shadaloo organisatie.

Games
Nieuwsoverzicht week 36
Games
Fortnite Seizoen 5 is van start gegaan
Games
Is draadloos gamen versus bekabeld gamen