Games

AMD vs Nvidia – De beste grafische kaart


Een grafische kaart is essentieel als je op een computer wilt gaan gamen. Er zijn verschillende types en merken van grafische kaarten. En de keuze is reuze. Wil je binnenkort een Game PC samenstellen of heb je moeite met het kiezen van de juiste kaart voor jouw Game setup? Wij van GamePC.nl gaan in dit item in’s en outs van de grafische kaart behandelen en hebben uitgezocht welke kaart je op dit moment het beste kunt kiezen voor jouw setup/budget.

 

AMD en Nvidia – Een constante strijd

De grootste spelers op de markt van grafische kaarten zijn AMD en Nvidia. In dit jaar hebben beide partijen verschillende types grafische kaarten uitgebracht. Nvidia kwam onder andere met de Geforce 1080ti. Een brute videokaart die fungeert als hun vlaggenschip, naast de Titan X Pascal. AMD antwoordde hierop met hun paradepaardje; de AMD Radeon RX Vega 64. De AMD Radeon RX Vega 64 gaat de concurrentie aan met de Geforce 1080Ti, maar slaagt er niet in om te winnen. De Geforce 1080Ti blijft de snelste grafische kaart van dit moment en qua prijs/kwaliteitsverhouding komt deze grafische kaart het beste uit de bus.

 

De ontwikkelingen bij AMD en Nvidia

De grafische kaarten van AMD en Nvidia blijven constant in ontwikkeling en ze hebben hun eigen features voor hun kaarten ontwikkeld. AMD heeft zich vooral gericht op VR gaming. De laatste top-modellen van AMD zijn goed voorbereid om in hoge resolutie in VR te gamen. Ook hebben ze HBM ontwikkeld waardoor er geheugenbandbreedte wordt vergroot. Dit heeft als voordeel dat er meer en sneller grote hoeveelheden data verstuurd kan worden. Voor UHD 4K gamen een uitkomst. AMD en Nvidia hebben ook  ieder hun eigen technologie ontwikkelt voor het vloeiend weergeven van games zodat er geen tearing optreedt tijdens het gamen.

Hieronder zie je een voorbeeld van tearing:

Geïntegreerde Grafische kaart

Voor de mensen die games spelen waar niet veel rekenkracht voor nodig is, zoals Minecraft, kunnen ook kiezen voor een geintegreerde grafisch kaart. Dit betekend dat de processor grafische capaciteiten ingebouwd heeft die genoeg zijn voor eenvoudige games en dagelijks werk. Bij AMD wordt dit “APU” genoemd en bij Nvidia “GPU”.

Dit heeft als voordeel dat het systeem compact blijft, aangezien er geen aparte grafische kaart aan te pas komt.

Klik hier om een PC samen te stellen met een geïntegreerde grafische kaart

 

4K Gaming

Voor optimaal 4K gaming kom je uit op de Geforce serie. Met name de GTX 1060, GTX 1070Ti, GTX 1080 en de GTX 1080Ti zijn uitermate geschikt om op een 4K resolutie te gaan gamen. Hoe hoger het typenummer, hoe beter/sneller de kaart is. AMD heeft de Radeon RX Vega 64. Deze kaart is iets langzamer dan de 1080Ti en is qua prijs/kwaliteitsverhouding aan de dure kant.

Klik hier om een PC samen te stellen voor ultiem 4K gaming!

 

Best bang for buck

De grafische kaart waar je het meeste waar voor je geld krijgt is momenteel de GTX 1050Ti 4GB of de GTX 1060 3GB van Nvidia. Wij kiezen de Radeon RX 570 als alternatief van AMD. Deze kaarten zijn betaalbaar en kunnen de nieuwste games zonder enige moeite op hoge instellingen draaien in Full-HD resoluties. Per PC-samenstelling kunnen de prestaties uiteraard variëren.

Klik hier om een pc samen te stellen met een GTX 1050Ti

Games
Fortnite seizoen 3 is begonnen!
Games
Nieuwsoverzicht week 36
Games
Nieuwsoverzicht week 13