Games

Nieuwsoverzicht week 28


GamePC.nl blikt terug op de week. Wat zijn de nieuwtjes die je niet mag missen? Of welke nieuwe game releases moet je hebben gechecked, in dit weekoverzicht brengen wij je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Binnenkort nieuwe hero in Overwatch


Blizzard heeft eindelijk Doomfist onthult. Zo waren er in game al kleine hints te zien dat Doomfist eraan zat te komen maar nu is het toch echt zover. Doomfist is een offensieve hero die vooral gebruikt maakt van zijn “fist”. Hij heeft een kanon als hand die zowel kan schieten als hard kan slaan. Hieronder kan je de vette introductie van Doomfist checken.

Nieuwe uitbreiding Hearthstone onthuld

Blizzard is goed bezig, ze hebben de uitbreiding voor Hearthstone genaamd; Knights of the Frozen Throne onthuld. In augustus kan je aan de slag met de Northrend uitbreiding, gebaseerd op de Lich King uitbreiding van World of Warcraft. Verwacht negen nieuwe legendary Hero-kaarten die Hearthstone-personages in Death Knights veranderen wanneer ze worden gespeeld. De heroes krijgen hierdoor niet alleen een nieuw Death Knight-uiterlijk, maar ook nieuwe powers. Deathrattle speelt een grote rol in Knights of the Frozen Throne. Naast de nieuwe kaarten zijn er gratis missies waarbij je door de Icecrown Citadel, de raid van World of Warcraft, moet vechten. Verschillende bazen staan je op te wachten zoals Sindragosa en Professor Putricide, voordat je het mag opnemen tegen de Lich King.

Game evenement brengt 1,8 miljoen dollar op voor goede doel


Het evenement genaamd Summer Games Done Quick heeft in één week ongeveer 1,6 miljoen euro opgebracht voor Artsen zonder Grenzen. Dit is behaald door donaties en veilingen. Game Done Quick is een evenement waarbij spelers oude en nieuwe games zo snel mogelijk uitspelen, ook wel speedrunnen genoemd. Games waar je normaal urenlang mee bezig bent wordt hier soms binnen enkele minuten uitgespeeld, bijvoorbeeld portal is binnen 15 minuten uitgespeeld. Gamers speelden tijdens het evenement relatief nieuwe games, zoals Nier Automata en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Het hele evenement werd gelivestreamd op Twitch. Summer Games Done Quick wordt georganiseerd door Games Done Quick, dat jaarlijks een soortgelijk evenement in de winter organiseert.

Nieuws uit de Half-Life hoek

Helaas is het niet Half-Life 3 waar mensen al jarenlang op zitten te wachten. Het betreft een update voor Half-Life uit 1998. Met de update worden bugs verholpen en problemen met de console commands worden opgelost. Half-Life was vanaf de release in 1998 al geliefd bij zowel recensenten als spelers en won meer dan vijftig prijzen voor spel van het jaar. De iconische game bleek voor Valve het begin van zijn bestaan als zeer succesvol gamebedrijf en later ook als oprichter van gamedistributieservice Steam, dat nu miljarden dollars waard is. Het bedrijf bracht sinds 2004 onder meer het langverwachte Half-Life 2 en uitbreidingen Episode 1 en Episode 2 uit.
Valve baas Gabe Newell laat al een lange tijd niets meer los over een eventuele komst van Half-Life 3, een game die velen nu beschouwen als een sprookje. Hoewel er nog veel mensen zijn die actief over Half-Life praten, viel voor velen de droom genaamd Half-Life 3 in duigen doordat de schrijver van Half-Life bij Valve vertrokken is.

Games
Speel Hitman nu tijdelijk gratis!
Games
De raarste computer hardware ooit uitgebracht
Games
Wolfenstein 3 gaat er komen