Games

Nieuwsoverzicht week 15


Even bijlezen? Microsoft stopt met het ondersteunen van Windows Vista, Blizzard brengt nieuwe Co-op PvE- modus voor Overwatch uit, Rainbow Six Siege Benelux championship aangekondigd en releasedatum bekend van eerste DLC Ghost Recon: Wildlands.

Microsoft stopt ondersteuning Windows Vista

Het besturingssysteem uit 2007 krijgt geen updates meer, ook niet om beveiligingslekken te dichten. Het stoppen met ondersteuning leidt niet tot de problemen zoals die met Windows XP ontstonden. Ook omdat de meeste mensen direct al waren overgestapt toen Windows 7 uit kwam. De support is gelijktijdig stopgezet met de nieuwe Windows 10 creators update.

Blizzard brengt nieuwe Co-op PvE- modus voor Overwatch uit

Het gaat om een tijdelijk event die je tot 1 mei kunt spelen. Het evenement speel zich af in het verleden. Er is een robot invasie die je moet stoppen met 4 characters. In de standaard brawl mode kan je alleen met Tracer, Torbjörn, Reinhardt en Mercy spelen. Ook is er een optie om een vrije keus te maken uit champions, maar dan kan je het verhaal niet volgen en gaat het puur om de gameplay. Naast dit alles zijn er ook nieuwe skins die je kunt krijgen uit een nieuwe loot box. Nieuwe loot boxen kan je verdienen door de game mode te spelen.

Rainbow Six Siege Benelux championship aangekondigd

Ubisoft Benelux en ESL Benelux kondigen het Tom Clancy’s Rainbow Six Benelux Championship aan voor zowel de PC als de PS4. Het kampioenschap start vanaf 1 mei. Op de PC kent het toernooi vier seizoenen van ieder drie maanden. De beste spelers uit België, Nederland en Luxemburg gaan wekelijks de strijd aan voor een totale prijzenpot van 6.000 euro plus ingame currency. Het eerste seizoen sluit af op 29 en 30 juli met de seizoensfinales.

Eerste Releasedatum bekend van eerste DLC Ghost Recon: Wildlands

De DLC is vanaf 25 april beschikbaar en moet € 14,99 kosten. Als je een season pass hebt dan krijg je 18 april toegang tot de nieuwe content. Er komen 15 campaign missies beschikbaar evenals nieuwe side missions en challenges. De uitbreiding bevat vier exclusieve outfits en negen nieuwe wapens, plus vier nieuwe voertuigtypen: Monster trucks, nitro muscle cars, motors en acrobatische vliegtuigen.

Bronnen: Hardware.info, tweakers.net, ign.com

Games
Gameverfilmingen: Welke zijn het bekijken waard?
Games
De raarste computer hardware ooit uitgebracht
Games
Retro Gaming: Ken je deze retro games nog? 2