Games

Is een extra antivirus nog nodig bij Windows 10?


Een antivirusprogramma wordt sinds de komst van Windows 8 standaard bij het besturingssysteem aangeboden, namelijk Windows Defender. Een hele mooie oplossing, maar is Windows Defender goed genoeg om jouw Game PC te beschermen?

Antivirusprogramma: Windows Defender

Windows 10 Defender

Bij een schone/nieuwe installatie van Windows 10 wordt er een antivirusprogramma geïnstalleerd om jouw Game PC te beschermen tegen virussen en ander gespuis. Windows Defender scant automatisch de programma’s die jij opent en beheert ook nieuwe virusupdates die ervoor zorgt dat je ook beschermt bent tegen de nieuwste virussen. Ook kan je door de makkelijke interface zelf een scan inplannen en/of uitvoeren.

Het grote voordeel is dat Windows Defender jouw systeem niet traag maakt. Dit kan je niet over sommige andere antivirusprogramma’s zeggen.

Anti-Malware en Antivirus

antivirusprogramma

Wij adviseren om altijd een antivirusprogramma te gebruiken, niet uitmakend hoe voorzichtig je zelf te werk gaat op jouw Game PC. Tegenwoordig is een antivirusscanner niet genoeg om volledig beschermd te zijn. Wij raden ook aan om naast een antivirusprogramma een anti-malware programma te installeren. Deze combinatie zal je tegen de meeste gevaren zoals virussen, spyware, ransomeware en potentiele ongewenste programma’s beschermen.

Maar is Windows Defender goed genoeg?

Windows Defender antivirus

Windows Defender is kort gezegd goed genoeg in combinatie met een anti-malware programma. Maar we kunnen niet zeggen dat het de beste antivirusprogramma op de markt is. In testen scoort Windows Defender vaak wat minder dan de concurrentie en soms zelfs minder dan de gratis varianten.

Zijn er goede alternatieven?

Bullguard

Er zijn genoeg goede alternatieven voor Windows Defender, zoals Norton Antivirus en Bullguard. Het enige nadeel is dat ze niet gratis zijn.

Bullguard Internet Security is een zeer uitgebreide beveiligingssuite met een stapel functies. Ook voor de gamers onder ons heeft het een game booster ingebouwd. Deze functie optimaliseert CPU-prestaties door het blokkeren van popups en andere irritante onderbrekingen.

Bij onze Game PC’s en Laptops bieden wij Bullguard Internet Security aan. Deze optie kan je selecteren tijden het samenstellen van jouw Game PC of Game Laptop.

Klik hier om een Game PC samen te stellen met Bullguard Internet Security

Games
Scoor korting op jouw nieuwe Game PC
Games
Nieuwsoverzicht week 18
Games
Terugblik op Firstlook 2018