Games

Games uit Nederland


Er zijn best veel game ontwikkelaars uit Nederland die succesvol zijn geweest in de gamewereld. In deze lijst lichten we de beste/succesvolste games uit die in ons koude kikkerlandje ontwikkeld zijn.

A2 Racer Ontwikkelaar: Davilex – Release 1997

A2 Racer is ontwikkeld door Davilex. Deze ontwikkelaar was vroeger onder meer bekend van de games Redcat, Competitie manager en de hele slechte game: Knight Rider.

Na aardig succesvol te zijn geweest met de educatieve game serie Redcat, heeft Davilex A2 Racer uitgebracht. In de tijd dat deze game in ontwikkeling was, waren er veel files in Nederland, met name op de A2. Het concept was om op de A2 te racen met veel inhaalacties. Het doel van de game is om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te racen. Bekijk hieronder de gameplay beelden van A2 Racer.

KillzoneOntwikkelaar: Guerrilla Games – Release 2004

In 2004 kwam de release van first person shooter Killzone, ontwikkeld door Guerrilla Games. Het is een van de bekendste en succesvolste games uit de Nederlandse game geschiedenis.
Het verhaal speelt zich af op planeet Vekta waar je de rol van Jan Templar op je neemt. Je krijgt de opdracht om de Helghast van de planeet te verjagen.

Jazz Jackrabbit 2Ontwikkelaar: Epic Games – Release 1998

Jazz Jack Rabbit 2 is een platformgame met actie elementen. Je bent Jazz Jackrabbit die de “12-carrot” diamanten trouwring uit de handen van Devan Shell terug moet krijgen. In deze game heb je de mogelijk gebruik te maken van vele wapens die de game bevat. De game heeft ook een splitscreen-multiplayer die je tegenwoordig jammer genoeg niet meer vaak tegen komt in games.

Toki ToriOntwikkelaar: Two Tribes – Release 2010

Voor ontwikkelaar Two Tribes is Toki Tori de bekendste game die ze gemaakt hebben.
Toki Tori is een platform puzzle game en je moet kuiken Toki Tori heelhuids door 60 levels loodsen met als doel; het verzamelen van eieren. Hiervoor moet je verschillende puzzels oplossen en vele monsters en valstrikken ontwijken.

Website GamePC.nl

Met een Game PC van GamePC.nl ben je zeker van veel game plezier. Al onze Game Computers zijn voorzien van kwalitatief goede hard- en software en zijn getest door ervaren gamers. Alle Game PC’s kun je naar eigen wens uitbreiden en voorzien van bijvoorbeeld een krachtigere processor, grafische kaart, meer schijfruimte, werkgeheugen en nog veel meer andere extra opties. Ga naar GamePC.nl om jouw eigen Game PC samen te stellen.

Kijk voor meer informatie op www.gamepc.nl

OverlordOntwikkelaar: Triumph Studios – Release 2007

Overlord is een action role playing game waarin je als speler controle krijgt over een krijger die een grote groep “gremlin-achtige” minions kan besturen. Er zijn verschillende soorten minions die ieder hun eigen specialiteit hebben. Deze minions kan je verschillende opdrachten meegeven, zoals vechten, zwemmen en stelen. Als krijger moet je 7 andere tegenstanders elimineren om de game te winnen.

De BlobOntwikkelaar: Blue Tongue Entertainment, Universomo – Release: 2006

De game “De Blob” is oorspronkelijk ontwikkeld als gratis game door acht studenten van de studie Game Design & Development aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Uitgever THQ heeft de rechten van de game overgenomen en heeft het uitgebracht op verschillende platformen. De PC versie kwam uit in 2006.

In De Blob moet je de stad bevrijden van de monochromatische I.N.K.T. Corporation die alle kleuren uit jouw stad verwijderd heeft. Aan jou de taak om de kleuren en de levendigheid terug te brengen in jouw stad.

Horizon Zero DawnOntwikkelaar: Guerrilla Games – Release 2017

Horizon Zero Dawn kwam uit in 2017 en is ontwikkeld door Guerrilla Games. Je neemt de rol aan van jager Aloy en speelt zich af op aarde rond het jaar 3000. In deze tijd wordt de aarde beheerst door gemechaniseerde wezens. Om te kunnen overleven heb je onderdelen nodig van deze wezens en gebruik je jouw pijl en boog om deze te verkrijgen.

Horizon Zero Dawn heeft verschillende game awards binnen mogen slepen en is één van de succesvolste games die in Nederland is ontwikkeld. Deze game mocht dus niet in het lijstje ontbreken!

 

Game PC Setups
Nieuwe RAGE 2 Game PC samenstellingen
Games
AMD vs Nvidia – De beste grafische kaart
Games
Onze favoriete online co-op games – Deel 1